|
||||||||||
Jaskółcze gniazdkaKrótki opis potrawysmaczne, szybkie.Potrzebne składniki 4 sznycle cielęce 4 plasterki szynki 4 jajka sok z cytryny sól, pieprz mielona papryka olej Etapy przyrządzania1
Sznycle umyj, osusz, delikatnie rozbij tłuczkiem. posyp solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. na sznyclach ułóż plasterek szynki.
2
Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz ze skorupki. każde jajko posyp solą, pieprzem i mieloną papryką.
3
Na środku każdego sznycla połóż jajko, zwiń mięso, na koniec zwiąż solidnie nicią bawełnianą.
4
Smaż jaskółcze gniazdka w gorącym głębokim oleju przez 8-10 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|