|
||||||||||
Cielęcina z ryżem i winogronamiKrótki opis potrawyNa wyjątkowe okazje, imieniny, urodzinyPotrzebne składniki cielęcina - 40 dag duża cebula winogrona - 40 dag gęsta kwaśna śmietana - 1/2 szkl. bulion - 1/2 szkl. ugotowany ryż - 1 szkl. sól, pieprz, cukier - do smaku olej Przydatne akcesoriadeska do krojenia, nóż, rondelEtapy przyrządzania1
Cielęcinkę kroimy w drobną kosteczkę
2
Cebulę siekamy i lekko podsmażamy w rondlu. Dodajemy cielęcinę i mocno rumienimy na dużym ogniu.
3
Wsypujemy winogrona, zalewamy bulionem, dusimy potrawę pod przykryciem ok. 5 min.
4
Dodajemy śmietanę i ugotowany ryż, mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Jak podawać?Z zieloną sałatą lub surówką z marchewki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|