Cielęcina z ryżem i winogronami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z wołowiną
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Na wyjątkowe okazje, imieniny, urodziny

Potrzebne składniki

• cielęcina - 40 dag
• duża cebula
• winogrona - 40 dag
• gęsta kwaśna śmietana - 1/2 szkl.
• bulion - 1/2 szkl.
• ugotowany ryż - 1 szkl.
• sól, pieprz, cukier - do smaku
• olej

Przydatne akcesoria

deska do krojenia, nóż, rondel

Etapy przyrządzania

1
Cielęcinkę kroimy w drobną kosteczkę
2
Cebulę siekamy i lekko podsmażamy w rondlu. Dodajemy cielęcinę i mocno rumienimy na dużym ogniu.
3
Wsypujemy winogrona, zalewamy bulionem, dusimy potrawę pod przykryciem ok. 5 min.
4
Dodajemy śmietanę i ugotowany ryż, mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

Jak podawać?

Z zieloną sałatą lub surówką z marchewki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher