|
||||||||||
Szynka wielkanocna pod pierzynkaKrótki opis potrawyna Wielkanoc w sam raz i nie tylkoPotrzebne składniki 1 kg szynki słoiczek musztardy francuskiej jajko 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz olej Etapy przyrządzania1
1. Szynkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj mięso solą, pieprzem i przekrojonym czosnkiem, przełóż do brytfanny i polej bulionem. Piecz ok. 40 min w temp. 200 stopni, co jakiś czas polewając powstającym sosem.
2. Do miseczki wbij jajko. Dodaj bułkę tartą i musztardę, wymieszaj. Dopraw masę solą i pieprzem.
3. Szynkę wyjmij z brytfanny i odstaw, by lekko przestygła. Wierzch i boki przestudzonego mięsa posmaruj olejem i przygotowaną masą musztardową.
4. Powtórnie ułóż szynkę w brytfannie i zapiekaj jeszcze 15 minut, aż skórka ( a właściwie musztardowa pierzynka) będzie rumiana.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|