|
||||||||||
Drożdżowy liść z serem żółtymKrótki opis potrawyPieróg z ciasta drożdżowego z nadzieniem.Potrzebne składniki drożdże - 20 dkg oliwa z oliwek - 0,5 szkl. mąka tortowa - 2 szkl. sól - 1 szczypta(y) cukier - 1 łyżeczka(i) groszek konserwowy - 0,5 szkl. kukurydza konserwowa - 0,5 szkl. fasolka czerwona - 0,5 szkl. ser mozzarella - 20 dkg seg gouda - 20 dkg Przydatne akcesoriamiska, stolnica, blacha do pieczeniaEtapy przyrządzania1
W kubku rozkruszyć drożdże, wsypać łyżeczke cukru i mąkę zwykłą. Dolać 2-4 łyżki ciepłej wody, dobrze rozmieszać i odstawić w ciepłe miejsce.
2
3
4
5
Jak podawać?Pieróg po upieczeniu polać oliwą z oliwek. Można podawać z sałatką.UwagiZ podanych proporcji wychodzą 2 duże lub 4 małe pierogi. Do farszu można dodać mięso mielone wcześniej podsmażone i przyprawione. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Kochana Żoneczka zrobiła nam dzisiaj drożdżowego liścia, co prawda z innym nieco farszem, ale w liściu przecież najważniejsze znaczenie ma liść :o] Było przepyszne!!! Polecamy!
autor: arhiman dodany dnia 2009-01-03 21:31:12