|
||||||||||
CzereśniówkaKrótki opis potrawy:))Potrzebne składniki 1 kg czerwonych czereśni 1 l wódki 1/2 kg cukru Etapy przyrządzania1
1. Owoce umyj, osusz i ponacinaj. następnie zalej je wódką i odstaw na 2 miesiące na słoneczny parapet.
2. Ostrożnie, by nie zmącić roztworu, zlej nalewkę. Na owoce wsyp cukier. Odstaw, aby puściły sok, a cukier całkowicie się rozpuścił.
3. Roztwór alkoholowy wymieszaj z sokiem, przefiltruj przez bibułkę kuchenna.
4. Wlej nalewkę do butelek, szczelnie zakorkuj, umieść w chłodnym i ciemnym miejscu co najmniej na następne dwa miesiące.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|