Nalewka na czarnym bzie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
• Napoje
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

:))

Potrzebne składniki

• 1 i 1/2 kg dojrzałych owoców czarnego bzu
• 1 kg cukru
• sok z cytryny
• laska cynamonu
• 3 goździki
• 1/2 laski wanili
• 1/2 l białego wytrwanego wina
• 1 l spirytusu

Etapy przyrządzania

1
1. Owoce przebierz , umyj, osącz na sicie. Zasyp cukrem w dużym garnku, dodaj sok wyciśnięty z cytryny, cynamon, goździki i wanilię. Dolej 2 litry wody oraz wino. 2. Postaw na ogniu, zagotuj. Po wystygnięciu przefiltruj, dodaj spirytus, wymieszaj. Przelej nalewkę do ciemnych butelek, odstaw na 2 miesiące w ciemne, chłodne miejsce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher