|
||||||||||
Karkówka z zapiekanym serem w sosie czosnkowymKrótki opis potrawyCoś na tkzw. szybki ruszt.Potrzebne składniki Karczek Ser żółty Sos czosnkowy Przyprawy do karczku Przydatne akcesoriaTłuczek, patelnia, olej, talerzyk, nóż i widelecEtapy przyrządzania1
Po standardowym przygotowaniu mięsa (pocięciu na plasterki, obmyciu i rozbiciu tłuczkiem) przechodzimy do smażenia. Na ciepłą już patelnie z rozgrzanym olejem wsadzamy przyprawione kawałki karczku. Obsmażamy obustronnie na nie zadużym ogniu aby nie spalić zewnętrznych warstw.Wszytsko pod przykrywką. Jak mięso ładnie sie zarumieni z obu stron i bedzie praktycznie gotowe do jedzenia wrzucamy na karczek plasterki sera żółtego i smazymy pod pokrywką na małym ogniu tak aby ser w zależności od przyzwyczajeń był bardziej lub mniej spieczony.
Ściągamy z patelni, serwujemy na talerzyk, sosik na mięsko i można się zajadać.:)
UwagiSmażyć wedle uznania na krwisty, półkriwsty czy dobrze wypoeczony Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
To może jeszcze podasz przepis na sosik?;)
autor: ds dodany dnia 2008-02-18 18:22:07