|
||||||||||
Kruszon z szampanaKrótki opis potrawyNa specjalne okazjePotrzebne składniki Białe wino - 1 butelka Szampan - 1 butelka Likier pomarańczowy (curacao) - 40 ml Cukier - 3-4 łyżka(i) Cytryny - 3 szt. Różowy grejpfrut - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Owoce pokroić, wrzucić do szklanego dzbanka, wlać sok wyciśnięty z 2 cytryn, zasypać cukrem, zalać likierem i odstawić na 2 godziny. Wrzucić lód, wlać szmpan i wino.
Jak podawać?Z lodem - ilość według własnego uznania.UwagiPodczas upałów należy odstawić owoce na 2 godziny do lodówki. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|