|
||||||||||
KruszonKrótki opis potrawyPyszny napój na gorące dni!Potrzebne składniki Białe wino - 1 butelka Cukier - 0,75 szkl. Koniak - 1 kieliszek Pomarańcze - 2 szt. Lód Etapy przyrządzania1
Pomarańcze dokładnie umyć, sparzyć, pokroić na plastry (piętki odrzucić), posypać cukrem i odłożyć w chłodnym miejscu na 2 godziny.
2
Plastry pomarańczy włożyć do dużego szklanego naczynia, zalać winem, dodać koniak, doprawić do smaku cukrem. Dodać lód, zamieszać.
Jak podawać?Z lodem - ilość według własnego uznania. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|