|
||||||||||
Chili con CarneKrótki opis potrawyAbsolutna klasyka kuchni Tex-MexPotrzebne składniki mięso mielone wp/wł - 0,5 kg cebula - 2 szt. czosnek - 2 pomidory krojone w puszkach - 3 puszka(i) przyprawa do chili con carne - 1 op. fasola czerwona w puszcze - 2 puszka(i) kukurydza w puszce - 1 puszka(i) Przydatne akcesoriaGarnek, patelnia, drewniana łyżkaEtapy przyrządzania1
Cebulę pokrój w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem zeszklij na patelni
2
Do cebuli dodaj mięso smaż aż mięso będzie dobre.
3
Kiedy mięso jest już gotowe, wrzuć je do garnka. Dodaj pomidory, kukurydzę fasole i przyprawę do chili con carne
4
Kiedy zacznie się gotować (bulgać ;-)) zmniejsz ogień i gotuj ok. godziny na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu żeby się nie przypaliło
Jak podawać?Z bagietką lub z ryżem. Najlepiej ugotować dzień przed podaniem, wtedy zdąży się przegryźć i będzie dużo smaczniejsze. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|