|
||||||||||
Surówka z pora i kapustyKrótki opis potrawyok.:)Potrzebne składniki mała główka świeżej kapusty białej - 1/2 szt. mała marchewka - 1 szt. por - 0,5 szt. małej cebula - 0,5 szt. sól pieprz cukier ocet oliwa z oliwek Etapy przyrządzania1
Kapustę poszatkować lub drobno pokroić nożem, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę drobno pokroić w kostkę. Pora drobno pokroić. Posypać łyżeczką soli, łyżeczką cukru, oprószyć delikatnie pieprzem, skropić octem i polać oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 15 min, aby przegryzło się i aby kapusta zmiękła. Podawać do drugiego dania obiadowego.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|