|
||||||||||
Łazanki z mięsem i kapustąKrótki opis potrawyŁatwe, zapycha, tanie. Czego chcieć więcej??Potrzebne składniki makaron łazanki - 0,5 kg kapusta kiszona - 0,5 kg mielone mięso wp - 0,5 kg cebula - 2 szt. czosnek - 3-4 vegeta olej - 5 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Pokrój cebulę w kostkę, czosnek posiekaj.
2
Podsmaż cebulę z czosnkiem na patelni aż się zarumieni. Wtedy dodaj mieso posól i dodaj vegety do samku. Smaż aż mięso bedzie dobre.
3
Kapustę kiszoną opłucz pod kranem (łazanki będą wtedy delikatniejsze), odciśnij i posiekaj.
4
Tak przygotowaną kapustę duś z dodatkiem oleju i vegety ok 20 minut.
5
Ugotuj makaron
6
Kiedy mięso z cebulą, kapusta i makaron są gotowe połącz wszystko w garnku i voila, gotowe
Wasze komentarze (6)
DZIĘKI
To były moje pierwsze w życiu łazanki.Syn zjadł 2 porcje. Dzięki za prosty przepis. autor: Anonim dodany dnia 2010-06-04 13:44:10 Dusic kapuste w garczku z woda czy na patelni ? jestem straszna amatorka bez taletu kulinarskiego ale to moje pierwsze swieta z mezem i mam strasznego stresa dlatego kazdy szczegol sie liczy :D autor: Anonim dodany dnia 2010-12-21 19:47:16 Co tu dużo gadać, są pyszne, z zawodu jestem technikiem żywienia a nie wiedziałam co to łazanki z mięsem i kapusta. Wstyd się przyznać. O zrobienie tego dania ,poprosiła mnie córka, pamięta to danie z przedszkola teraz ma 18 lat no i popatrzcie przepis jak od pani kucharki przedszkolnej ...:) dzięki :) autor: Anonim dodany dnia 2011-01-12 08:12:33
:)
Bardzo mi sie ten przepis przydał, proszę o więcej :) Pozdrawiam autor: Anonim dodany dnia 2011-11-07 14:56:06
super!!!
dziękuje za przepis, ja do cebulki i czosnku dodałam jeszcze pokrojone w kostkę pieczarki i dusiłam razem, polecam:)))małżonek jest zachwycony:)) autor: Anonim dodany dnia 2012-02-21 21:05:02 |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Uwielbiam łazanki! Ale gotuję je bez czosnku, cebuli, vegety i oleju :) tzn olej służy mi tylko do usmarzenia mięska, a tak to tylko sól i pieprz no i oczywiscie akpusta, makaron i mięsko :) Pozdrawiam
autor: Niedzwiadek dodany dnia 2008-04-06 15:11:26