|
||||||||||
Ptasie mleczkoKrótki opis potrawymniam mniam....Potrzebne składniki jajka - 4 szt. mąki pszennej - 0,6 szkl. cukier - 0,6 szkl. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) biały ser - 60 dag masło - 1 kostka(i) cukier - 3 szkl. żółtka - 3 szt. galaretka truskawkowa - 1 szt. białka - 3 szt. cukier - 3 łyżka(i) galaretka cytrynowa - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 25 minut w temperaturze 170°C. Ostudzić i nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z aromatem rumowym. Masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier i zmielony 2 razy ser. Następnie dodać tężejącą galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 1 szklance wody. Masę wyłożyć na biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szklance wody i wyłożyć na masę z serem. Polać polewą i włożyć do lodówki na 3 godziny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|