|
||||||||||
Sos chrzanowyKrótki opis potrawysos do potrawPotrzebne składniki starty chrzan - 3 dag sok z cytryny lub ocet jabłka - 10 dag słodka śmietanka - 1/4 szkl. białko ugotowane na twardo - 1 szt. sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Białko ugotowane na twardo drobno posiekać. Chrzan wymieszać ze śmietanką, dodać łyżkę soku z cytryny. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce i od razu wymieszać z chrzanem i śmietanką, dodając posiekane białko. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny lub octem.
Jak podawać?Podawać do potraw mięsnych i ryb. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|