Przekładaniec tuńczykowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Składniki wystarczą na około 8 porcji.

Potrzebne składniki

• 1 puszka tuńczyka
• 5 jajek
• 1 średnia cebula
• 5 dag masła
• 15 dag żółtego sera
• majonez
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Tuńczyka odsączamy z zalewy. Ugotowane na twardo jajka, studzimy i oddzielamy białka od żółtek. Białka i żółtka rozcieramy osobno na tarce. Następnie cebule kroimy w kostkę. Zamrażamy masło. Żółty ser trzemy na tarce. Przygotowane składniki układamy warstwami w następującej kolejności: białka, połowa żółtego sera, 2-3 łyżki majonezu, cebula, tuńczyk, masło (zamrożone należy zetrzeć na tarce o małych oczkach bezpośrednio na tuńczyka), resztę żółtego sera, 2-3 łyżki majonezu i żółtka. Każdą warstwę majonezu solimy i pieprzymy. Sałatka musi się "przegryźć".
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher