|
||||||||||
Sos pomarańczowyKrótki opis potrawysos do warzywPotrzebne składniki pomarańcze - 2-3 szt. masło - 1 łyżeczka(i) mąka - 1 łyżka(i) sól pieprz Etapy przyrządzania1
Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę, zrumienić na małym ogniu, wlać sok z pomarańczy, ubijać bez przerwy
na dość dużym ogniu. Gdy sos zacznie bulgotać, zmniejszyć ogień, gotować 3 - 4 min. Zestawić z ognia, dodać 2 łyżeczki miąższu pomarańczy, doprawić solą i pieprzem.
Jak podawać?Podawać na ciepło do smażonych lub świeżych warzyw, np. obranych, pokrojonych ogórków. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|