Sos pomarańczowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anlolek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

sos do warzyw

Potrzebne składniki

• pomarańcze - 2-3 szt.
• masło - 1 łyżeczka(i)
• mąka - 1 łyżka(i)
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę, zrumienić na małym ogniu, wlać sok z pomarańczy, ubijać bez przerwy na dość dużym ogniu. Gdy sos zacznie bulgotać, zmniejszyć ogień, gotować 3 - 4 min. Zestawić z ognia, dodać 2 łyżeczki miąższu pomarańczy, doprawić solą i pieprzem.

Jak podawać?

Podawać na ciepło do smażonych lub świeżych warzyw, np. obranych, pokrojonych ogórków. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: anlolek
anlolek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (11)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher