|
||||||||||
żurek inaczejKrótki opis potrawyżurek na święta z duża ilością warzywPotrzebne składniki marchew pietruszka por ziemniaki seler kostka rosołowa kiełbasa śmietana żurek ( najlepiej w proszku) sól pieprz Etapy przyrządzania1
Ja osobiście uwielbiam, kiedy w zupie jest dużo warzyw, więc wszystkiego daję podwójną porcję (8 marchewek, 4 pietruchy, 2 pory, duży seler i dużo ziemniaków). Wszystko kroję w dużą kostkę. Do gotującej się wody z 2 kostkami rosołowymi wrzucam marchewkę, pora, selera i pietruchę, podgotowuję i dopiero daję ziemniaki. Jak wszystko już jest miękkie, zaczyna się zabawa ;-) Kiełbaskę białą (zazwyczaj daję 6) bierzemy do rączki i wyciskamy z niej kuleczki do gotującej się zupy. Następnie rozrabiam żurek w proszku z wodą i dodaję do zupy. Wszystko gotuję jeszcze jakieś 10 minut, a później tylko troszkę śmietany i gotowe.
Podawac z ugotowanym na twardo jajkiem :)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|