|
||||||||||
Chrupiący boczekKrótki opis potrawyświetnie pasuje na rodzinne kolacjePotrzebne składniki surowy chudy boczek wieprzowy (bez kości, ze skórką) - 1,2 kg przyprawy według uznania Przydatne akcesoriablacha, nóżEtapy przyrządzania1
Boczek myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Skórkę gęsto nacinamy nożem.
2
Boczek nacieramy przyprawami i układamy na blaszy. Wsuwamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C i pieczemy 1.5 h.
Jak podawać?Na kapuście włoskiej Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|