Chrupiący boczek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

świetnie pasuje na rodzinne kolacje

Potrzebne składniki

• surowy chudy boczek wieprzowy (bez kości, ze skórką) - 1,2 kg
• przyprawy według uznania

Przydatne akcesoria

blacha, nóż

Etapy przyrządzania

1
Boczek myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Skórkę gęsto nacinamy nożem.
2
Boczek nacieramy przyprawami i układamy na blaszy. Wsuwamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C i pieczemy 1.5 h.

Jak podawać?

Na kapuście włoskiej Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher