|
||||||||||
Sałatka czosnkowo-pieczarkowaKrótki opis potrawyNiespotykana rewelacyjna sałatka!!Potrzebne składniki 1 główka czosnku 1/2 kg pieczarek 1 woreczek ryżu biały pieprz majonez Etapy przyrządzania1
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę lub przecisnąć przez maszynkę i dodać do pokrojonych w plasterki pieczarek. Całość wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą i dusić do odparowania całej wody z pieczarek, nie przykrywając patelni.
Następnie ciepłe pieczarki wymieszać z ryżem. Ostudzić. Dodać biały pieprz i majonez, wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|