|
||||||||||
Wiosenne śledzieKrótki opis potrawySkładniki wystarczą na ok. 5 porcji.Potrzebne składniki 50 dag filetów śledziowych \" matiasy\" 1 pęczke rzodkiewek 1 pęczek rzodkiewek 1 cebula ze szczypiorkiem 1 szklnka śmietany pieprz, sól Etapy przyrządzania1
Matiasy zalać mlekiem i włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień osączyć z mleka, pokroić w paski i zalać śmietaną. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę ze szczypiorkiem pokroić w kostkę.
Wszystko razem połączyć i przyprawić do smaku.
Podawać z pieczywem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|