|
||||||||||
Tradycyjna sałatkaKrótki opis potrawyPodawać z wędliną lub różnego rodzaju mięsem. Składniki wystarczą na ok. 12 porcji.Potrzebne składniki ok. 50 dag ziemniaków 20 dag marchewki 20 dag pietruszki 10 dag selera 25 dag ogórków konserwowych 6 jajek puszka groszku puszka kukurydzy majonez sól pieprz Etapy przyrządzania1
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler ugotować w skórce. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i razem z ogórkami pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy.
Wszystkie składniki razem połączyć, dodać majonez i przyprawy. Wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|