Kapusta włoska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

świetnie pasuje na rodzinne kolacje

Potrzebne składniki

• kapusta włoska - 1 kg
• marchewka - 80 dag
• sól, biały pieprz, zioła
• cebula - 1
• olej - 2-3 łyżka(i)
• musztarda - 2 łyżka(i)
• śmietana kremówka - 1/2 szkl.

Przydatne akcesoria

nóż, garnek, deska do krojenia, patelnia

Etapy przyrządzania

1
Kapustę oczyszczamy, kroimy w grubsze paski. Płuczemy na sitku i odsączamy. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. W garnku zagotowujemy 1/4 l wody, wrzucamy plasterki marchewki i gotujemy 10 min na średnim ogniu.
2
Cebulę obieramy, drobno siekamy. Na mocno rozgrzanym oleju smażymy cebulę aż się zeszkli. Dodajemy kapustę, posypujemy solą, białym pieprzem i ziołami, smażymy ok. 5 min. na małym ogniu
3
Do kapusty przekładamy marchewkę (razem z wodą w której się gotowała). Dodajemy musztardę i mieszamy. Dusimy jeszcze 5-7 min na małym ogniu pod przykryciem. Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i podgrzewamy kilka min.

Jak podawać?

z boczkiem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher