|
||||||||||
Kapusta włoskaKrótki opis potrawyświetnie pasuje na rodzinne kolacjePotrzebne składniki kapusta włoska - 1 kg marchewka - 80 dag sól, biały pieprz, zioła cebula - 1 olej - 2-3 łyżka(i) musztarda - 2 łyżka(i) śmietana kremówka - 1/2 szkl. Przydatne akcesorianóż, garnek, deska do krojenia, patelniaEtapy przyrządzania1
Kapustę oczyszczamy, kroimy w grubsze paski. Płuczemy na sitku i odsączamy.
Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.
W garnku zagotowujemy 1/4 l wody, wrzucamy plasterki marchewki i gotujemy 10 min na średnim ogniu.
2
Cebulę obieramy, drobno siekamy. Na mocno rozgrzanym oleju smażymy cebulę aż się zeszkli. Dodajemy kapustę, posypujemy solą, białym pieprzem i ziołami, smażymy ok. 5 min. na małym ogniu
3
Do kapusty przekładamy marchewkę (razem z wodą w której się gotowała). Dodajemy musztardę i mieszamy. Dusimy jeszcze 5-7 min na małym ogniu pod przykryciem. Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i podgrzewamy kilka min.
Jak podawać?z boczkiem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|