Sałatka ziemniaczano-śledziowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z pieczywem. Składniki wystarczą na 12-14 porcji.

Potrzebne składniki

• 1,3 kg ziemniaków
• 70 dag filetów śledziowych
• 50 dag kiszonych ogórków
• 2 średnie cebule
• 3-4 łyżki musztardy
• majonez
• SÓL
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Matiasy moczyć w wodzie z sokiem z cytryny ok. 2 godziny. Następnie pokroić w paski. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki i razem z kiszonymi ogórkami i cebulą pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć, dodać musztardę, majonez, sól i pieprz. Wymieszać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher