Chrusty- Faworki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: diduś
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

palce lizac

Potrzebne składniki

• mąka - 25 dag
• zółtka - 3
• śmietana - 5 łyżka(i)
• spirytus - 1 łyżka(i)
• sol olej do smażenia cukier puder

Etapy przyrządzania

1
Z podanych składników wyrobić gładkie ciasto. rozwałkowac, pokroić w pasy, a te na ok 10 cm kawałki. Naciąć w środku i przełożyć (jak krawat).Smażyć na gorącym oleju po kilka minut na każdej stronie. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Z ciasta na faworki mozna zrobic róże karnawałowe.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: diduś
diduś
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (19)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher