Polędwica z rusztu

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sezon grillowy w pełni! Na ruszt wrzucamy polędwicę.

Potrzebne składniki

• polędwica wołowa - 1 kg
• musztarda czosnkowa - 1 łyżeczka(i)
• olej - 1/3 szkl.
• grillowa przyprawa do mięs - 4 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Polędwicę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić z błon, pokroić w poprzek włókien w plastry o grubości ok 2,5 cm. Wymieszać olej z musztardą oraz przyprawą, posmarować mięso. Odstawić na ok 10-15 min. Piec na ruszcie, często obracając i smarując marynatą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher