|
||||||||||
Kieszonki z kurczakaKrótki opis potrawyRewelacyjne danie na każdą okazję. Proste i smaczne.Potrzebne składniki twarożek np Almette z ziołami - 3 pierś kurczaka - 4 szt. sos pieczeniowy jasny przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, curry Etapy przyrządzania1
Pierś kurczaka umyć, osuszyć papierowymi ręczniczkami. Naciąć tak by powstały głębokie kieszonki
2
Serki przełożyć do szprycki, wyciskać do naciętych w mięsie kieszonek, ma być sporo i dość grubo ale nie do przesady. Wykałaczkami &zaszyć& wyloty z kieszonek. Piersi nafaszerowane przyprawić z obu stron solą, pieprzem, curry i przyprawą do kurczaka.
3
Kieszonki smażyć po 5 min z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Ułożyć w prodiżu (jeżeli ktoś nie ma to na blaszkę). W prodiżu piec ok 30 min. Natomiast w piekarniku 10 min. w temp. 200 st. C
Po wyjęciu polać wcześniej przygotowanym sosem pieczeniowym jasnym (z torebki)
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Świetny przepis. Mięsko pyszne, delikatne. Ja podałam z surówką z selera i orzechów i pieczonymi ziemniakami. Rewelacja!
autor: ds dodany dnia 2008-04-27 20:05:30