|
||||||||||
Nalewka wisniowaKrótki opis potrawy:))Potrzebne składniki 2 kg wiśni 1,5 l czystej wódki syrop z 0,5 l wody 0,5 kg cukru 1/4 l miodu gryczanego 1/4 l spirytusu 2 łyżki rumu Etapy przyrządzania1
Wiśnie płuczemy i drylujemy. Owoce oraz 1/5 całych pestek wrzucamy do słoja, zalewamy wódką i szczelnie zamykamy. Odstawiamy na miesiąc, Trzy razy w tygodniu potrząsając słojem. Następnie
ostrożnie zlewamy płyn, dodajemy syrop, spirytus i rum. Odstawiamy na półtora miesiąca, po czym przefiltrowaną nalewkę przelewamy do butelek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|