|
||||||||||
Nalewka z czarnych porzeczekKrótki opis potrawyNalewka porzeczkowa na bazie wódki i spirytusu.Potrzebne składniki 3 kg czarnej porzeczki 1,5 l spirytusu 95% 1,5 czystej wódki 0,75 kg cukru lub miodu 3 goździki Przydatne akcesoriagąsiorekEtapy przyrządzania1
Wódkę połączyć ze spirytusem. Owoce wsypać do gąsiora, zalać alkoholem, dodać goździki. Odstawić w ciemne miejsce na 6 tygodni po tym czasie zlać nalewkę. Owoce zasypać cukrem i pozostawić na kolejne 6 tygodni. Powstały słodki sok zlać i wymieszać z oddaną poprzednio nalewką. Przefiltrować, rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|