|
||||||||||
Mazurek "Dzień i Noc"Krótki opis potrawyNa Wielkanocnym stolePotrzebne składniki mąka - 25 dag cukier - 15 dag masło - 7 dag kakao - 2 dag jajko - 1 mleko - 1/4 l niecały proszek do pieczenia białka - 2 cukier puder - 10 dag sok z cytryny cukier waniliowy wiórki czekoladowe kolorowe cukiereczki Etapy przyrządzania1
Zmiksować masło z jajkiem dodając cukier i połowę mleka.
2
Do masy dodać mąkę, niecały proszek do pieczenia i resztę mleka.
3
Na wysmarowaną blachę wylać połowę ciasta. Do drugiej połowy dodać kakao, wymieszać i wylać na białe ciasto, rozsmarować.
4
Piec w niezbyt gorącym piekarniku. W tym czasie utrzeć białka z cukrem pudrem, dodać cukier waniliowy i troszkę soku cytrynowego.
5
Gdy ciasto wystygnie, polukrować i ozdobić wiórkami czekoladowymi i kolorowymi cukiereczkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|