sałatka wielkanocna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

łatwa, szybka, tania, no i smaczna

Potrzebne składniki

• duży brokuł
• 2 pomidory
• 4 jajka
• pęczek koperku
• majonez
• sól, pieprz
• 1/2 szklanki mleka
• łyżka olej winnego (lub zwykłego)

Etapy przyrządzania

1
1. Brokuł umyć, skroić łodygę, krótko obgotuj w osolonej wodzie z dodatkiem mleka i octu winnego. Wyjmij go ostrożnie, następnie osącz, a potem ostudź na sicie. 2. Ugotuj jajka na twardo. Po wystygnięciu, obraniu, pokroić na ćwiartki. Pomidory także podzielić na ćwiartki. 3. Ułożyć brokuł na środku talerza. Dookoła poukładaj cząstki jajka. Między brokułowe różyczki włożyć ćwiartki pomidorów. doprawić sałatkę do smaku pieprzem i solą. Polać majonezem, na koniec obficie posypać posiekanym koperkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher