|
||||||||||
sałatka wielkanocnaKrótki opis potrawyłatwa, szybka, tania, no i smacznaPotrzebne składniki duży brokuł 2 pomidory 4 jajka pęczek koperku majonez sól, pieprz 1/2 szklanki mleka łyżka olej winnego (lub zwykłego) Etapy przyrządzania1
1. Brokuł umyć, skroić łodygę, krótko obgotuj w osolonej wodzie z dodatkiem mleka i octu winnego. Wyjmij go ostrożnie, następnie osącz, a potem ostudź na sicie.
2. Ugotuj jajka na twardo. Po wystygnięciu, obraniu, pokroić na ćwiartki. Pomidory także podzielić na ćwiartki.
3. Ułożyć brokuł na środku talerza. Dookoła poukładaj cząstki jajka. Między brokułowe różyczki włożyć ćwiartki pomidorów. doprawić sałatkę do smaku pieprzem i solą. Polać majonezem, na koniec obficie posypać posiekanym koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|