|
||||||||||
Sałatka jajeczno- ziemniaczanaKrótki opis potrawysałatkaPotrzebne składniki 4 ziemniaki 3 jajka 2 cebule sól, pieprz, cukier 15 dag kwaśnych jabłek (lub kwaszonych ogórków) 3 łyżki oliwy lub oleju łyżka octu pół pęczka koperku łyzka musztardy Etapy przyrządzania1
1. ugotuj ziemniaki i pokrój je w kostkę. Obrane cebule posiekaj, przelej wrzątkiem, osącz, skrop octem. Jabłka (lub ogórki) obierz i pokrój w kostkę, tak jak ziemniaki.
2. Połącz składniki, wlej oliwę i ocet, dodaj musztardę. Przypraw całość do smaku, wymieszaj.
3. Ugotuj na twardo jajka, ostudź, obierz, drobno posiekaj. Koperek umyj, osącz i posiekaj.
4. Części jajek koperku wymieszaj ze składnikami sałatki, a częścią posyp ją grubo po wierzchu. Odstaw sałatkę na około pół godziny w chłodne miejsce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|