|
||||||||||
Ciasteczka czekoladoweKrótki opis potrawyKruche na zewnątrz jednocześnie lekko karmelowe w środkuPotrzebne składniki mąka - 300 g soda - 1/2 łyżeczka(i) proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczka(i) miękkie masło - 250 g kakao - 30 g cukier puder - 125 g aromat waniliowy - 2 krople Etapy przyrządzania1
Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą, odstawiamy na trochę, żeby przeszła zapachem kakao.
2
Miksujemy masło z cukrem, dodajemy mąkę z
kakao i 2 krople aromatu waniliowego. Miksujemy aż składniki się połączą (może się wydawać że potrzebny będzie jakiś płyn typu mleko, woda, śmietanka jednak jest to zbędne)
3
Z ciasta lepimy kulki, spłaszczamy i układamy na
blasze wyściełanej papierem zachowując większe odstępy, bo ciastka rosną. Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C i pieczemy 5 minut, po tym czasie przykręcamy piekarnik do 150 st. C i pieczemy jeszcze ok. 10 min.
Jak podawać?Z lodami śmietankowymi lub waniliowymi Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|