|
||||||||||
Karkówka po Włosku ?Krótki opis potrawyCzas około 40 minut, 1 porcja - 800 kaloriiPotrzebne składniki 4 plastry karkówki - po 15 dkg makaron typu wstążki - 25 dkg średnie zielone i żółte papryczki - wedle uznania cebule - 3 szt. pomidory bez skórki - 1 puszka 850 ml olej - 4 łyżki koncentrat pomidorowy - 1 łyżka(i) ząbek czosnku liść laurowy 2 żyłeczki rosołu 1 łyżeczka cukru sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Oczyścić i umyć paprykę , pokroić w cienkie paski. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju. Dusić paprykę przez 3 minuty, zdjąć z patelni. Rozgrzać resztę oleju, smażyć kotlety po 5 minut z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Obrać czosnek i cebulę, pokroić w kostkę. Dusić na tym samym tłuszczu około 3 minut. Przetrzeć pomidory z syropem przez sitko, dodać przecier do cebuli.
2
Dodać rosół i koncentrat pomidorowy, wrzucić listek laurowy. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i tymiankiem. Zwiększyć ogień , odparować sos, jeszcze raz doprawić do smaku. Włożyć kotlety do sosu, ułożyć na nich paprykę. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, jeszcze przez 5 minut. Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie, dokładnie osączyć na sitku. Podawać do kotletów.
ENJOY !!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|