|
||||||||||
Sałatka z gotowanych porówKrótki opis potrawycoś dla fanatyków porówPotrzebne składniki 12 porów sól sos winegret posiekany szczypiorek Etapy przyrządzania1
Pory płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy korzenie i ciemne liście, raz jeszcze dokładnie płuczemy. Zalewamy lekko osoloną wodą, gotujemy na średnim ogniu 15-20 min. Pory dokładnie osączamy, polewamy sosem winegret, odstawiamy na godzinę, odcedzamy sos, układamy na salaterce, posypujemy szczypiorkiem, kropimy sosem.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|