|
||||||||||
BezyKrótki opis potrawybezy (proporcja na 1 białko)Potrzebne składniki 1 białko 3,5 dag cukru kryształu 3,5 dag cukru pydru szczypta soli Etapy przyrządzania1
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier kryształ potem cukier puder. Piana musi być sztywna, puszysta, taka, że można ją kroić. Na posmarowaną i wyłożoną papierem blachę wyciskać końcówką beziki lub rozsmarować cały blat. Suszyć w bardzo niskiej temp. około 3 godziny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|