|
||||||||||
Barszcz czerwonyKrótki opis potrawybarszczykPotrzebne składniki 4 buraki ćwikłowe 2 kostki rosołowe wołowe knorra 1 kostka mini czosnkowa knorra 0.5 szklanki śmietany sok z cytryny 1 łyżka mąki zielenina sól, pieprz, kilka ziemniaków Etapy przyrządzania1
Buraczki pokroić w kostkę. zalać wodą i ugotować na miękko. Zmiksować na jednolitą masę. Wycisnąć sok z cytryny, dodać kostki rosołowe i rozkruszoną mini kostkę czosnkową. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić barszcz. Oddzielnie ugotować kilka ziemniaków, pokroić w kostkę i zalać barszczem. posypać zieleniną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|