|
||||||||||
Omletowe ślimaczki z seremKrótki opis potrawysmaczne i pożywnePotrzebne składniki jajko - 1 szt. twarożek - 3 łyżka(i) zielony groszek z puszki - 1 łyżka(i) kukurydza z puszki - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżeczka(i) posiekany koperek - 1 łyżeczka(i) Przydatne akcesoriamiseczka,widelecEtapy przyrządzania1
Jajko wbij do miseczki ,dodaj łyżkę wody,a następnie lekko ubij widelcem.Na rozgrzanej patelni roztop masło i wlej masę jajeczną.Smaż omlet na dużym ogniu,podważając brzegi nożem,by płynna masa z wierzchu omletu spłynęła pod spód i również się ścięła.Omlet powoli zsuń na talerz po czym posmaruj twarożkiem.Posyp groszkiem,kukurydzą i koperkiem.Zwiń omlet w rulonik i pokrój w poprzek na ślimaczki.
Jak podawać?na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|