|
||||||||||
Okoń z masłem rozmarynowymKrótki opis potrawysmaczne i zdrowePotrzebne składniki okonie - 8 szt. maslopomarańcza - 1 szt. rozmaryn - 1 szt. filety anchovy - 6 szt. Przydatne akcesoriapatelniaEtapy przyrządzania1
Pomarańczę przekrój na pól,jedną część zostaw do dekoracji,z drugiej wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.Oderwij listki z rozmarynu.Zmiksuj w blenderze masło,sok i skórkę z pomarańczy,rozmaryn i filety z anchovy.Mocno rozgrzej patelnię grillową.Każdą rybę posmaruj z obu stron rozmarynowym masłem,ułóż na patelni i smaż10 minut polewając sosem z rozpuszczonego masła.Podawaj z kawałkami pomarańczy.
Jak podawać?z kawałkami pomarańczy Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|