|
||||||||||
Polędwiczki z grzybamiKrótki opis potrawypyszne uduszone z grzybamiPotrzebne składniki polędwiczki wieprzowe - 50 dag cebulkigrzyby leśne - 15 dag pomidory - 2 szt. śmietana - 3 łyżka(i) oliwa - 2 łyżka(i) sól,pieprz - pół łyżeczka(i) kostka bulionu - 1 szt. ząbek czosnku - 1 szt. czerwone wino - 1/2 szkl. cebulki - 2 szt. Przydatne akcesoriarondelEtapy przyrządzania1
Polędwiczki ponacinaj,natrzyj solą,pieprzem i czosnkiem.W nacięcia mięsa powkładaj plastry cebulki.Skrop winem i na godz. włoż do lodówki.W rondlu rozgrzej oliwę,obsmaż polędwiczki i grzyby.Dodaj szklankę bulionu,pokrojone pomidory i uduś.Dodaj śmietanę.Podawaj z sosem.
Jak podawać?podawaj z sosem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|