Jabłka w karmelu

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
5 PLN
Kaloryczność:
150 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo pyszne

Potrzebne składniki

• cytryna - 1 szt.
• słodkie jabłka - 4 szt.
• cukier - 2 łyżka(i)
• ziarniste płatki owsiane - 4 łyżka(i)
• sok pomarańczowy - 100 ml
• cynamon - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

garnek, nóż

Etapy przyrządzania

1
Wycisnąć sok z cytryny. Obrać jabłka, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne.Miąższ pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny. Roztopić cukier w dużym garnku. Dodać płatki owsiane i delikatnie wymieszać. Następnie wlać sok pomarańczowy i szybko zagotować na średnim ogniu. Dodać plasterki jabłek, podgrzać i przyprawić cynamonem. Podawać na ciepło.

Jak podawać?

w miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher