|
||||||||||
Jabłka w karmeluKrótki opis potrawybardzo pysznePotrzebne składniki cytryna - 1 szt. słodkie jabłka - 4 szt. cukier - 2 łyżka(i) ziarniste płatki owsiane - 4 łyżka(i) sok pomarańczowy - 100 ml cynamon - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriagarnek, nóżEtapy przyrządzania1
Wycisnąć sok z cytryny. Obrać jabłka, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne.Miąższ pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny.
Roztopić cukier w dużym garnku. Dodać płatki owsiane i delikatnie wymieszać.
Następnie wlać sok pomarańczowy i szybko zagotować na średnim ogniu.
Dodać plasterki jabłek, podgrzać i przyprawić cynamonem.
Podawać na ciepło.
Jak podawać?w miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|