Ciasto jabłkowe na zimno

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny znany wszystkim jabłecznik . Nawet prosty.

Potrzebne składniki

• 1,5 kg jabłek
• 5 łyżek cukru pudru
• 4 łyżki żelatyny
• 1 galaretka agrestowa
• 1/2 kostki margaryny Palma
• 1 jajko
• Paczka okrągłych biszkoptów(ok. 20 dag)
• 1 galretka pomarańczowa

Przydatne akcesoria

Tortownica (duża), tarka, miski

Etapy przyrządzania

1
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie przesmazyć na małym ogniu. Gdy jabłka będą gorące wsypać cukier puder, żelatynę i galaretkę agrestową (w proszku). Wszystko dokładnie wymieszać i wystudzić. Gdy masa ostygnie dodać miękką margarynę i jajko. Całość zmiksować. Dużą tortownicę wyłożyć biszkoptami, na to dac masę jabłkową, a na wierzch wylać tężejącą galaretką pomarańczową, rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu. Ciasto przechowywać w lodówce.

Jak podawać?

Schłodzony Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher