|
||||||||||
Ciasto jabłkowe na zimnoKrótki opis potrawyPyszny znany wszystkim jabłecznik . Nawet prosty.Potrzebne składniki 1,5 kg jabłek 5 łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 galaretka agrestowa 1/2 kostki margaryny Palma 1 jajko Paczka okrągłych biszkoptów(ok. 20 dag) 1 galretka pomarańczowa Przydatne akcesoriaTortownica (duża), tarka, miskiEtapy przyrządzania1
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie przesmazyć na małym ogniu. Gdy jabłka będą gorące wsypać cukier puder, żelatynę i galaretkę agrestową (w proszku). Wszystko dokładnie wymieszać i wystudzić. Gdy masa ostygnie dodać miękką margarynę i jajko. Całość zmiksować.
Dużą tortownicę wyłożyć biszkoptami, na to dac masę jabłkową, a na wierzch wylać tężejącą galaretką pomarańczową, rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto przechowywać w lodówce.
Jak podawać?Schłodzony Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|