|
||||||||||
Czarno-biała babeczkaKrótki opis potrawyNie dość że pyszna to jeszcze robiąca wrażenie babka!!Potrzebne składniki Ciasto: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej Ponadto: 3 łyżki kakao 3 łyżki mąki pszennej Do dekoracji: cukier puder Etapy przyrządzania1
Jajka ucieramy z cukrem, stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodać olej i wodę mineralną. Masę podzielić na dwie części. Do jedne dodać kakao, a do drugiej mąkę pszenną. Do formy wlewać naprzemiennie po 2 łyżkach ciasta (jasne na ciemne itd)
Piec w formie keksowej.
Babkę piec około godziny w temp.180 °C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|