Czarno-biała babeczka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Nie dość że pyszna to jeszcze robiąca wrażenie babka!!

Potrzebne składniki

• Ciasto:
• 5 jajek
• 1,5 szklanki cukru
• 2,5 szklanki mąki pszennej
• 2 łyżki proszku do pieczenia
• 1 szklanka oleju
• 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
• Ponadto:
• 3 łyżki kakao
• 3 łyżki mąki pszennej
• Do dekoracji:
• cukier puder

Etapy przyrządzania

1
Jajka ucieramy z cukrem, stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodać olej i wodę mineralną. Masę podzielić na dwie części. Do jedne dodać kakao, a do drugiej mąkę pszenną. Do formy wlewać naprzemiennie po 2 łyżkach ciasta (jasne na ciemne itd) Piec w formie keksowej. Babkę piec około godziny w temp.180 °C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher