|
||||||||||
Słodkie ciasteczkowe serduszkaKrótki opis potrawyRomantyczne ciasteczkaPotrzebne składniki Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 20 dag masła 2 jajka 2 kisiele wiśniowe 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki mleka kolorowe cukierki do dekoracji Etapy przyrządzania1
Miękkie masło, jajka,kisiele w proszku, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dodajemy do mąki pszennej. Wszystko razem mieszamy i wyrobiamy ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 4 mm i wycinać foremką serduszka. Ukladamy je na blaszce wysmarowanej tłuszczem i wkladamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 °C.
Czas na lukier:
Mleko miksujemy z cukrem pudrem. Powstałym lukrem smarujemy ostudzone serduszka, a następnie dekorujemy je kolorowymi cukierkami.
Z podanych proporcji wychodzi ok. 60 serduszek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|