|
||||||||||
Orzeszkowa niespodziankaKrótki opis potrawyPrzepis na pyszną nie tylko sylwestrową przekąskePotrzebne składniki Ciasto: 15 dag masła 2 budynie czekoladowe 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 2 łyżki oleju Ponadto: około. 10 dag orzechów laskowych Etapy przyrządzania1
Miękkie maslo wkladamy do miski wraz z budyniami czekoladowymi w proszku, mąka pszenną, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem Wbijamy jajko i dolewamy olej. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ręką ciasto. Następnie bierzemy mały kawałek ciasta, jednego orzecha laskowego i formujemy kulkę wielkości dużej wiśni. Tak samo postępuemy z pozostałym ciastem i orzechami.
Kulki ukladamy na natłuszczonej blasze. Wkladamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w temp. 190 °C.
Z przepisu wychodzi ok. 80 sztuk orzeszków.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|