|
||||
Zwiędła sałatadodany przez: patryshia zwiędłe liście sałaty znów będą chrupkie, jeśli do wody, w której są myte, wsypie się łyżkę stołową cukru albo zanurzy się sałatę na 10 minut w wodzie z sokiem cytrynowym więcejAby sprawdzić, czy tuszka jest ugotowanadodany przez: patryshia próbę miękkości należy przeprowadzić na udzie. Próbę wykonuje się przez naciśnięcie mięśnia uda - jeżeli wyczuwalna jest kość, mięso jest miękkie. więcejKamień w ekspresie do kawydodany przez: patryshia sporządzić roztwór wody i octu w proporcji 2:1 i nim usunąć kamień, po wyczyszczeniu przegotować kilka razy czystą wodą. więcejKoniak zamiast proszku do pieczeniadodany przez: patryshia zamiast proszku można użyć 3-4 łyżek rumu lub koniaku więcejMięso mielone będzie delikatniejszedodany przez: patryshia jeśli doda się oprócz bułki i jajek odrobinę gazowanej wody mineralnej. więcejNapoczęty chlebdodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej świeży. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|