Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Żywność

dodany przez: paula26013 Do znalezienia w lesie -owoce lub kwiaty bzu czarnego, kwiatostany w całości smażyć w panierce, owoce jako dżem. korzeń cykorii podróżnik przysmażony na maśle. -liście cykorii - sałatka. -jasnota biała - sałatka, do zup, do smażenia, jak szpinak. -komosa biała, strzałkowata - jak szpinak. -pięciornik gęsi - zupa, jak szpinak. -pokrzywa -... więcej więcej

Żurawina w kuchni

dodany przez: patryshia Małe okrągłe owoce w kolorze ciemno czerwonym. Często z wiśniowym rumieńcem. Kiedy je weźmiesz do ust i rozgryziesz, poczujesz cierpki smak. Nie wszyscy to lubią. Dlatego mamy proste przepisy na oswojenie żurawiny. więcej więcej

Żółty ser

dodany przez: trini6 SER ŻÓŁTY gdy stwardnieje, trzeba zawinąć w wilgotną natartą solą szmatkę i odstawić na noc. Stary stwardniały ser będzie miękki jeśli włożymy go na kilka godzin do mleka. więcej więcej

Żółty ser

dodany przez: anka1984 Żółty ser przeznaczony do tarcia nie musi być wcale twardy albo wysuszony. Wystarczy tylko, że został wcześniej zamrożony. więcej więcej

żółte plamy na palcach

dodany przez: anlolek żółte plamy powstające na palcach przy paleniu papierosów znikną po przetarciu palców cytryną. więcej więcej

Żeby ziemniaki nie wykipiały

dodany przez: szeherezada Nie chcesz ciągle mieć zalanej gazówki? więcej więcej

Żeby tłuszcz nie pryskał

dodany przez: szeherezada Jak poskromić rozgrzany tłuszcz? więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher