Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zwiędła sałata

dodany przez: patryshia zwiędłe liście sałaty znów będą chrupkie, jeśli do wody, w której są myte, wsypie się łyżkę stołową cukru albo zanurzy się sałatę na 10 minut w wodzie z sokiem cytrynowym więcej więcej

Aby sprawdzić, czy tuszka jest ugotowana

dodany przez: patryshia próbę miękkości należy przeprowadzić na udzie. Próbę wykonuje się przez naciśnięcie mięśnia uda - jeżeli wyczuwalna jest kość, mięso jest miękkie. więcej więcej

Kamień w ekspresie do kawy

dodany przez: patryshia sporządzić roztwór wody i octu w proporcji 2:1 i nim usunąć kamień, po wyczyszczeniu przegotować kilka razy czystą wodą. więcej więcej

kapusta

dodany przez: aleksa6 Aby kapusta była smaczna i delikatna w smaku,kupując ją,należy wybierać jak najmniejsze główki-są smaczniejsze. więcej więcej

Koniak zamiast proszku do pieczenia

dodany przez: patryshia zamiast proszku można użyć 3-4 łyżek rumu lub koniaku więcej więcej

Mięso mielone będzie delikatniejsze

dodany przez: patryshia jeśli doda się oprócz bułki i jajek odrobinę gazowanej wody mineralnej. więcej więcej

Napoczęty chleb

dodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej świeży. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher