Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ryż

dodany przez: trini6 Gdy ryż się przypalił i przywarł do dna garnka, trzeba go rozgarnąć, włożyć do środka kromkę pieczywa i poczekać 5 minut. Chleb wchłonie spaleniznę. Tę część ryżu, która się nie przypaliła, należy ostrożnie wyjąć, a gdy jest jeszcze surowy, przełożyć do innego garnka, zalać odrobiną wody i dogotować. więcej więcej

Ciasto na pierogi

dodany przez: trini6 Jeśli przygotowane na postne pierogi lub uszka ciasto jest zbyt luźne dosyp do niego mąki. Dobrze przygotowane ciasto powinno być elastyczne. więcej więcej

Lukier na strucli

dodany przez: trini6 Jeśli lukier na strucli nie chce zastygnąć. Polukrowaną struclę wstaw na chwilę do piekarnika nagrzanego do 200°C. Nadmierna ilość wody powinna odparować i wtedy lukier zastygnie. więcej więcej

Piernik

dodany przez: trini6 Piernik jest za twardy. Powinno się go przekroić na kilka niezbyt grubych warstw, a następnie przełożyć marmoladą lub bitą śmietaną. więcej więcej

Przypalone ciasto

dodany przez: trini6 Przypalone ciasto ostudź, zeskrob z niego przypaloną powierzchnię tarką z drobnymi otworami, posyp cukrem pudrem lub posmaruj lukrem. więcej więcej

Rosół

dodany przez: trini6 Rosół będzie klarowny, jeśli będziesz gotować go 2-3 godziny na bardzo małym ogniu. Gdy gotuje się za szybko, mętnieje. więcej więcej

Pieczeń

dodany przez: trini6 Pieczeń nie wyschnie, jeśli do piekarnika wstawisz garnuszek z wodą. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher