|
||||
gotowanie rybydodany przez: karoolla1987 Gdy chcesz ugotować rybę w całości, przed włożeniem do naczynia w kilku miejscach obwiąż ją ściśle sznurkiem. Czas gotowania kilogramowej ryby wynosi 15-20 minut. więcejprrzypalone mlekododany przez: karoolla1987 Przypalone mleko da się uratować. Szybko przelej je do innego garnka, wymieszaj z cukrem waniliowym i ponownie zagotuj. Wlej mleko do dzbanka i wstaw go do zimnej wody co najmniej na 15 minut więcejpekające jajkadodany przez: karoolla1987 Jeśli nie chcesz, by podczas gotowania skorupki jajek pękały, wyjmij jajka wcześniej z lodówki. Ogrzane do temperatury pokojowej są znacznie odporniejsze na pękanie. więcejprzeciwko przypaleniu mlekadodany przez: karoolla1987 Mleko nie będzie się przypalało, gdy dno rondla posmarujesz cienką warstwą masła. Jeśli posmarujesz także brzegi rondla, uchronisz mleko przed wykipieniem. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|