Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ziemniaki do gotowania

dodany przez: aleksa6 Ziemniaki do gotowania zalewa się wrzątkiem z solą - będą smaczniejsze i zatrzymują więcej składników odżywczych. więcej więcej

Ziemniaki prędzej się ugotują

dodany przez: aleksa6 Ziemniaki prędzej się ugotują, jeśli dodamy do nich podczas gotowania małą łyżeczkę margaryny więcej więcej

Ziemniaki smażone

dodany przez: aleksa6 Ziemniaki smażone ładnie się zrumienią, jeśli posypiemy je lekko mąką. więcej więcej

Ziemniaki przemarznięte

dodany przez: aleksa6 Ziemniaki przemarznięte przed gotowaniem moczymy w zimnej wodzie przez 4-6 godzin. Następnie nastawiamy w zimnej wodzie, a po zagotowaniu odcedzamy, zalewamy drugą, gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu zostawiamy na parę minut bez przykrycia. Ziemniaki ugotowane w ten sposób tracą słodki smak. więcej więcej

Aby pączki nie wchłaniały nadmiernie tłuszczu,

dodany przez: aleksa6 w czasie ich smażenia należy dodać do ciasta półtorej łyżki spirytusu na kilogram mąki. więcej więcej

Przy pieczeniu ciast kruchych i francuskich

dodany przez: aleksa6 Przy pieczeniu ciast kruchych i francuskich nie natłuszcza się w ogóle form, wystarczy je lekko oprószyć mąką. więcej więcej

Gotowanie jaj

dodany przez: aleksa6 Jaja przeznaczone do gotowania powinny mieć temperaturę pokojową. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher